Un sejur in Egipt pentru atunci cand vrei sa scapi de rutina

Pentru iubitorii de caldura si zile insorite, un charter Egipt ar putea fi solutia ideala pentru o vacanta. Daca doriti sa pasiti intr-o lume a faraonilor, a mumiilor si intr-o cultura cu totul si cu totul noua, atunci o vacanta in Egipt este cea mai buna varianta. Fie ca vorbim despre piramide, fie ca vorbim despre expeditii prin desertul care pare ca nu se mai sfarseste, toate acestea sunt experiente pe care nu trebuie sa le ratezi, mai ales daca ai ocazia.

Piramidele Giza

Ultimele dintre Cele Sapte Minuni ale Lumii Antice care au ramas in picioare, Piramidele Giza sunt un reper de cultura in intreaga lume. Complexul a fost construit pentru a servi pe pot de mormant pentru faraoni, insa de-a lungul timpului acesta a reusit sa uimeasca pe toata lumea prin arhitectura sa complicata.

Sfinxul

Daca ajungi in zona Piramidelor Giza, nu poti sa nu vizitezi si Sfinxul, poate una dintre cele mai cunoscute piramide din lume. Acesta inconjoara si pazeste complexul Piramidelor Giza, iar pentru cei care isi doresc o experienta autentica, vizitarea celor doua este esentiala.

Valea Regilor

Daca esti pasionat de faraoni, de mumii, si de tot ce inseamna istoria Egiptului, atunci Valea Regilor este locul in care vei putea simti cu adevarat misticul si bogatia vremurilor de mult apuse. Aici, pe malul vestic din Luxor  au fost ingropati toti o buna parte din regii Egiptului. Valea Regilor are o incarcatura mistica exceptionala si este locul care trebuie vizitat neaparat atunci cand ajungi in Egipt.

Abu Simbel

Desi este o locatie in care poti ajunge putin mai greu, Abu Simbel merita sa fie vazut, indiferent de cat de departe de afla. Templul este recunoscut pentru picturile sale din interior si pentru senzatia de liniste si pace pe care o confera tuturor celor care trec pe acolo. O scurta vizita te va transporta rapid intr-un loc pasnic, unde nimic nu trece de linistea peretilor templului.

Cairo

Una dintre cele mai cunoscute atractii din Egipt, Cairo este orasul de care poti sa te indragostesti doar din imagini. Orasul este o atractie pentru orice iubitor de frumos, de mistic. Un oras plin de oameni, plin de cutura si traditie si o atmosfera calda, calma te vor asteapta acolo. Vei avea parte de unele dintre cele mai frumoase peisaje din viata ta, care vor ramane ca un reper de frumusete pentru tine.

Muzeul Egiptean

Nimic nu se compara cu o lectie autentica de istorie despre Egipt. Pentru asta ar trebui sa-ti faci timp sa vizitezi Muzeul Egiptean. Localizat in Cairo, acesta reuseste sa surprinda absolut magistral ani sute de ani de istorie a unui popor fascinant. In cazul in care esti pasionat de trecut si de frumusetile oferite de acesta, atunci Muzeul este locul in care trebuie sa mergi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *