Cabinet individual de psihologie in Bucuresti

Pentru fiecare persoana in parte este foarte important de constientizat faptul ca nevoia de servicii psihologice nu apare doar in momentul in care s-a detectat prezenta unei afectiuni psihice. Viata de zi cu zi, stresul, oboseala, pot produce stari care, cu timpul, devin greu de gestionat de unul singur si pot deveni cauze ale unor probleme serioase de interrelationare. Asadar, psihologul poate fi vazut ca un punct de sprijin in vederea traversarii perioadelor dificile din viata, indiferent care ar fi cauzele acestora, cunoscute sau necunoscute, constiente sau inconstiente.

Consiliere gratuită la psiholog | Centrul Comunitar de Sănătate Mintală

Cand este nevoie sa apelam la psiholog?

Vizitele la psiholog nu necesita de fiecare data un motiv bine intemeiat. Pot fi vazute ca niste sedinte in care luam anumite greutati de pe umerii mintii prin simplul fapt ca alegem sa ne confesam unei persoane care este dispusa sa ne asculte. Sau, pe de alta parte, putem trata vizitele la psiholog ca vizitele la orice cabinet medical ce are in vedere controale si analize de rutina. In alte situatii insa, un astfel de demers devine o necesitate din cauza riscurilor pe care le pot genera problemele netratate.

Starea psihica este direct responsaabila de starea fizica de sanatate si, atunci cand cea dintai are de suferit, vor exista mereu repercusiuni evidente asupra celeilalte. De aceea, este foarte important sa nu se ignore semnele care pot indica prezenta unei afectiuni mult mai grave.

In momentul in care linistea si confortul psihic sunt afectate de factori externi sau interni, apelarea la serviciile unui psiholog ramane cea mai buna solutie. Starile de apatie, de frica nejustificata, tristete profunda, dorintele de izolare, dificultatile de comunicare, relationare si integrare au cauze ascunse de cele mai multe ori. Fie ca este vorba de o trauma din trecut care are efecte negative in prezent, fie ca o anumita persoana a avut un impact negativ asupra dezvoltarii psihice corecte, fie pierderea unei persoane dragi si-a pus amprenta semnificativ asupra individului in cauza, psihologul are datoria de a depista care sunt cauzele care au condus la situatia curenta si abia apoi se poate trece la urmatoarea etapa, si anume cea de conturare si stabilire a unui plan de tratament menit sa amelioreze sau sa elimine in totalitate simptomele.

Cat costa o sedinta la un cabinet individual de psihologie Bucuresti?

Vizitele la psiholog nu ar trebui sa necesite alocarea unui buget considerabil. Preturile pentru astfel de sedinte sunt de cele mai multe ori setate in asa fel incat sa fie accesibile pentru oricine are nevoie de serviciile unui specialist, fie ca vorbim de copii, adolescenti, adulti sau persoane in varsta. Sumele pot varia in functie de complexitatea serviciului sau de durata sedintei, insa, in principal, se incadreaza intr-un interval de la 120 pana la 200 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *