City Break Dublin – pentru o experienţă irlandeză de poveste!

Dublin este destinaţia perfectă pentru un city break, oricând, pentru orice vârstă. Capitala Irlandei, după cum bine ştim, este cel mai mare oraş, găzduind numeroase atracţii turistice menite să garanteze o experienţă deplină a celor care aleg această destinaţie de vacanţă.

Oraşul oferă o gamă variată de oportunităţi de a-ţi petrece timpul şi de a explora în detaliu orice aspect de care eşti pasionat. De la istorie şi cultură, distracţie, parcuri, magazine de pretutindeni şi până la muzică sau împrejurimi sălbatice, oraşul se recomandă datorită diversităţii şi popularităţii. 

Ce să vizitezi în capitala Irlandei

În cazul în care te afli pentru prima dată în postura de turist al oraşului Dublin, este indicat să ştii dinainte câteva locaţii turistice inedite pe care se merită să le vizitezi pentru a strânge nişte amintiri memorabile. Pentru asta, îţi vom propune câteva dintre atracţiile turistice principale, care au reuşit să impresioneze numeroşi turişti de-a lungul timpului şi care sunt destul de restrânse, având astfel posibilitatea de a face turul oraşului pe jos, la pas. Să începem de exemplu cu Castelul Dublin, o adevărată oază de relaxare, care dacă în trecut era o fortăreaţă, închisoare şi trezorerie, astăzi serveşte drept gazdă a ceremoniilor prezidenţiale. În continuare îţi recomandăm Biserica Sf. Patrick, una dintre cele mai importante biserici din Irlanda, care reuşeşte să atragă prin arhitectura şi măreţia sa.

Dacă ar fi să aducem în discuţie câteva locaţii pentru iubitorii de senzaţii tari, putem menţiona Guinness Storehouse, locul vibraţiilor irlandeze autentice. Dacă eşti pasionat de bere şi doritor să afli povestea celei mai faimoase băuturi iralndeze şi, mai ales, să o şi deguşti, acesta este locul ideal pe care nu trebuie să îl ratezi în călătoria ta. În cadrul acestui magazin se află şapte etaje care diferă în funcţie de activitatea pe care o desfăşoară. De asemenea, Distileria Jameson este un actual muzeu care cu siguranţă nu vrei să îl fi ratat dacă te afli în Dublin, deoarece aici poţi avea parte de o experienţă unică, şi anume  o degustare de whiskey, în urma căreia vei fi certificat drept degustător de whiskey profesionist. Nu-i aşa că e palpitant?

Şi pentru pasionaţii de istorie apusă, avem Kilmainham Gaol, o fostă închisoarea în care erau ţinuţi cei care au luptat pentru independenţa ţării. Accesul în această fostă închisoare irlandeză se face doar cu ghiduri turistice, care vă vor relata în detaliu teroarea la care erau supuşi cei care erau închişi acolo. Sună destul de înfiorător, dar este şansa perfectă să înţelegi cât mai multe despre trecutul istoric al Irlandei.

Aceste nume sunt doar câteva atracţii turistice principale ale oraşului Dublin. Fabrica de vacanţe are pregătite pentru voi mai multe detalii în legătură cu un city break în Dublin şi oferte de nerefuzat, concepute special pentru a vă putea bucura de cele mai captivante experienţe de vacanţă.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *